Suluboya zemini yazdım çünkü artık suluboyayı sadece kağıt yüzeylerde kullanmıyoruz.. henüz denemedim ama tuval şeklinde bez suluboya atlıklarıda bulunmakta umarım bir gün deneyebilirim..

Ben size hepimizin bildiği kağıtlardan ve çeşitliliklerinden bahsetmeye çalışıcam..

Piyasada bulunan kağıtların çeşitliği gerçekten şaşırtıcıdır. Renkleri nitelikleri yapıldıkları malzeme açısından farklılık gösterirler.. Genelde malesef en iyi kağıtlar en pahalı olanlar.

Kullandığınız kağıdın kalitesi yaptığınız resim için gerçekten önemlidir. Boyanın emilmesini rengin canlılığını ve resminizin ömrünü kullandığınız kağıdın kalitesi etkiler. Kullanılan suluboya kağıtları genellikle beyaz yada kırık beyaz şeklindedir.Katkılı olarak artık farklıtonlardada üretilsede pamuklu kaliteli kağıtlar bu şekilde diyebiliriz.

suluboyada kağıt yüzeyinin renginin önemi kağıdın resmin en ışıklı bölgesini oluşturmasındandır. Yüzeyin beyazlığı saydam boyaların arasından görünür ve renklere parlaklık katar .

Suluboya kağıtlarının kalınlığı çeşitlilik gösterir.Ağırlığı en ince kağıtta metrekare başına 185 gr dan başlar en kalın kağıt olan 620 grama kadar değişir. Kağıtlarının çoğunun esnetilmesi gerekir .Bu sayede boyanın kağıt yüzeyinde akması önlenir.

Bloknotlar çok su kullanmadağınız zaman sketchler için faydalı olur.Benim defter olarak sanırım kullanmayı en sevdiklerim etrafı yapıştırıcılı olanlar .Bunlarda esnetme ihtiyacı olmuyor.Özellikle saunderswaterford kağıtları bu açıdan gerçekten çok sevmiştim .

Benim en sık kullandığım kağıt arches soğuk baskı 300 gm.Kağıt çeşililiği denediğim kağıtlar ve niteliklerine ayrı postlarda burayı çokta uzatmadan devam edicem hepinize mutlu günler..

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz